banner
máj 11, 2016
451 Views
2 0

Silvia Horecká: potraviny nehádžem do koša, viem už odhadnúť, čo si môžem dovoliť skombinovať, a čo nie.

Autor

Po roku sme sa so Silviou spojili a boli sme zvedaví, ako sa jej varilo. Tí čo sledujete jej blog Terapia jedlom a aj jej FB fanpage ste mohli zaznamenať, že Silvia neustále prináša nové recepty, rady a kombinácie. Veď len v tomto roku pridala na blog 14 blogerských príspevkov!

Ako sa varilo víťazke súťaže Bloger roka 2014 v kategórií Gastronómia v roku 2015?

Ďakujem za opýtanie, varilo sa mi veľmi dobre, varím rada a veľa.

Aký recept za minulý rok sa Ti najviac podaril a sama si bola výsledkom prekvapená?

Bolo ich niekoľko nie iba jeden, výsledok už tak nejako očakávam podľa zvolených surovín nedá sa to nazvať prekvapením. Výborný nápad bol však kombinovať rôzne druhy čokolád s drvenou kávou a sušenou levanduľou a veľmi sa mi chutil dresing z perily krovitej.

Aj majster tesár sa utne, podarilo sa aj tebe nepodarok, ktorý miesto stola skončil v koši?

Tak toto sa mi už nestáva. Potraviny nehádžem do koša, viem už odhadnúť čo si môžem dovoliť skombinovať a čo nie.

Objavila si novú surovinu, ktorú si doteraz nepoužívala?

Niekoľko surovín som dokázala previesť do reality v reštauračnom odvetví ako  yami, goji, perillu, tapioku, múku zo zemných mandlí,  čerstvý estragon  a ďalšie, čo ma veľmi teší. Začala som používať čajové bylinky pri pečení zdravších sladkostí ako napríklad opunciu a ibištek.

Kto je Tvojim najväčším ochutnávačom a zároveň aj kritikom?

Asi všetci pre ktorých varím. Mám dvoch- troch dobrovoľníkov z radov laikov, ktorí mi radi zreferujú hlas ľudu ☺ a tiež profesionálnych  kuchárov, ktorí taktne  vynesú svoj ortieľ.

Máš nejaký sen alebo cieľ, ktorý by si chcela dosiahnuť v tomto roku?
A ešte jedna „bonusová“ otázka, ktorá bude uverejnená v ďalšom článku spolu s odpoveďami s inými blogermi:

Robím to čo príde a čo stíham. Plánujem robiť viac edukačných kurzov varenia.  A chcela by som dokončiť knihu, na ktorej už dva roky pracujem.

Poznámka redakcie: Silvii držíme palce a tešíme sa na jej knihu! Bude to určite bestseller! Pretože Slováci sú gurmáni a dávajú si pozor na to čo naozaj dajú do úst.

Kategória:
Rozhovory

Comments are closed.